Då var dagen här när vi stänger friåkningen i vårt kommunala regleringsområde.
Jag vill ge er en bild av hur säsongen har varit i stora drag:

Vi öppnade för friåkning den 14 januari när vi hade acceptabel snömängd för friåkning.

Under säsongen har vi haft lite händelser som vi önskar vore ogjorda. Bl a så har folk kört där markägare har ungskog och nyplanteringar. Det är respektlöst då vi har så stora områden som är upplåtna till oss av markägare. Några vägkörningar som varit onödiga, då man ska komma ihåg att det kan bildas isproppar, det kan vara en trafikfara samt att det försvårar arbetet för den som har vägunderhållet. Dessa saker är enkla att undvika och tillsammans så måste vi hjälpas åt att säga ifrån om vi ser någon som gör fel, på plats.

Men i det stora hela så har de allra flesta av våra gäster skött sig bra! Ni har varit duktiga på att söka information gällande regler och förordningar, anpassat er efter vad vi förmedlat ut. Stort tack för det!

Vad som kommit till vår kännedom så har två skoterrelaterade olyckor skett i vårt område. En äldre man som körde in i ett träd, samt en man som körde ner i en älvfåra.

Under säsongen har vi fortlöpande bytt ut uttjänade gamla kryss mot nya fina röda som syns bra. Vi har satt upp vägvisare med destination och avståndsmarkeringar. Dessutom har vi uppdaterat hela ledsystemet inom regleringsområdet med orangea nummerskyltar. De är till för att alla lättare ska kunna orientera sig i området. Likaså har kartan för regleringsområdet uppdaterats med friåkningsområden samt att skidspåren och parkeringarna är utmärkta. Dessa kartor beställs som skyltar och kommer sättas upp efter lederna också!

Vi har haft ovärderlig hjälp av ideellt arbetande krafter att underhålla skoterlederna och skidspåren, tusen och åter tusen tack till er!

De som är fortsatt fiskesugna har ännu möjlighet att köra led fram till de fiskevatten där snömängden tillåter det. Men som sagt, bara led fram för fiske!

I kväll hoppas jag att ni finner er en härlig valborgsmässobrasa, sjunger sånger och umgås med vänner och familj!

Tack till er alla som besökt oss under säsongen och varmt välkomna nästa säsong!

Till nästa inlägg, önskas ni alla en härlig Valborg och en skön 1 maj!